Home / :BLOG: / [VIDEO] Lelaki terjun jambatan selepas bergaduh dengan ibu

[VIDEO] Lelaki terjun jambatan selepas bergaduh dengan ibu

KOTA BHARU – Seorang lelaki berusia 29 tahun yang dikatakan mengalami masalah mental dikhuatiri lemas selepas terjun dari Jambatan Sultan Yahya Petra kira-kira pukul 11.50 pagi tadi.

Mangsa dikenali sebagai Ahmad Kamal Ideris dari Pasir Mas  yang dalam perjalanan menuju ke Kota Bharu mengambi tindakan itu selepas  dipercayai bertengkar  dengan ibunya di dalam kereta.

Menurut bapa saudara mangsa, Rusli Mat Hassan, 54,  berkata, beliau difahamkan ibu mangsa telah memberhentikan kenderaan kira-kira 500 meter dari jambatan tersebut selepas diarahkan oleh anaknya.

Katanya, namun selepas itu mangsa yang berbadan gempal dikatakan bertindak keluar dari kereta  ke jambatan berkenaan untuk terjun  ke dalam tetapi cuba dihalang oleh ibunya namun tidak terdaya .

“Ibu mangsa telah meminta bantuan dari seorang pemuda yang kebetulan ada di situ dan pemuda terbabit cuma menghalangnya.

“Pergelutan berlaku antara mereka berdua namun pemuda itu tidak dapat menyelamatkan mangsa daripada terjun dari tembok jambatan tersebut” katanya.

Rusli berkata , mangsa sebelum ini pernah membuat panggilan palsu dengan ancaman bom di sebuah stesen minyak di Jalan Masjid Lama, Pasir Mas pada 2 Januari lalu.

Tambahnya, difahamkan mangsa sejak kebelakangan ini telah menghadapi halusinasi yang sangat  kuat selepas berpisah dengan isterinya sehingga banyak bertindak diluar kawalan.

Loading...