Home / Berita / Rally “Brickfield” telah BERMULA, PRDM perlu Tangkap Segera Demi Ketenteraman Awam

Rally “Brickfield” telah BERMULA, PRDM perlu Tangkap Segera Demi Ketenteraman Awam

Rally ini jika tidak diambil tindakan keras akan mendatangkan tindakbalas yang pasti akan mendatangkan ketidaktenteraman awam yang boleh mendatangkan kemudaratan pada negara. Kami amat berharap agar PDRM mengambil segala langkah yang perlu bagi mengatasi himpunan ini.

Cukuplah kejadian di Kuil yang mengorbankan Adib ini tidak berulang. Kita yakin dengan kemampuan polis bagi mengatasi masalah ini.

Ketua Polis Kuala Lumpur, Mazlan Lazim, berkata tindakan tegas akan diambil termasuklah tangkapan terhadap pihak yang ingkar.

“Sekeras-kerasnya, dan setegas-tegasnya saya mengatakan kita tak membenarkan himpunan diadakan. Saya minta orang ramai tak pergi berhimpun.

“Isu ini telah selesai, jadi kenapa nak buat lagi perhimpunan?

“Kali ni kita akan ambil tindalan tegas. Tengoklah nanti. Pihak kita akan ambil keterangan pihak yang terlibat, malah akan buat tangkapan jika masih berdegil,” katanya di sidang media khas di Ibu Pejabat Polis Kontinjen Kuala Lumlur hari ini.

Penganjur telah membuat permohonan untuk kedua-dua perhimpunan itu diadakan sama ada di Water Fountain Little India atau hadapan Restoran Sri Panndi, Brickfileds, namun ia tidak dibenarkan.

Susulan bantahan terhadap pengenalan tulisan Jawi dalam mata pelajaran Bahasa Malaysia murid darjah empat sekolah vernakular Cina dan Tamil, Kementerian Pendidikan memaklumkan pengajaran subjek itu tertakhluk keputusan Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG).

Loading...