Home / :BLOG: (page 10)

:BLOG:

KING STOPS MOTORCADE TO HELP ACCIDENT VICTIM

An accident victim here received some unexpected royal intervention and help here today, in the form of the King himself. Pictures of the Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah stopping by the accident scene this morning and checking on the driver of the red Perodua Alza car immediately went viral on social media. “His Royal Highness Yang …

Read More »

[VIDEO] Empat Pekerja Myanmar Tertimbus Tembok Penahan Tanah di Batu Ferringi

GEORGE TOWN, 25 Jun (Bernama) — Empat pekerja Myanmar maut selepas mereka tertimbus dalam kejadian tanah runtuh di tapak binaan tembok penahan tanah di Jalan Batu Ferringhi, Tanjung Bungah 9.25 malam Selasa. Ketua Polis Daerah Timur Laut ACP Che Zaimani Che Awang berkata mayat pertama ditemui kira-kira 11.15 malam ini manakala mayat kedua ditemui berhampiran mayat pertama pada 12 tengah …

Read More »

#Bossku Gerenti On Time!! Setakat London Apa AdaHal

Lain kali terbang sendiri bro. Gerenti on time. Nak jumpa PM kat London ke, Paris ke, New York ke, tak ada masalah. Dulu time BN kita naik Proton Perdana jumpa kat Kuala Lumpur saja. Mungkin lepas ni ramai Menteri Kabinet akan buat kunjungan hormat sesama sendiri kat luar negara. Baru best, kan? Mungkin boleh tengok pulak ele vs ele. Dengar …

Read More »

Tular Rotan Murid, Gelar Guru Pondan

Tular merata video seorang ibu memarahi guru kerana merotan anaknya hingga berbekas di lengan, betis dan paha. Isu ini menjadi sangat panas sehingga KPM terpaksa mengeluarkan kenyataan media supaya siasatan adil dilaksanakan. Banyak pihak minta aku ulas isu ini. Maka aku menulis dari sudut pandangan aku. 1. Dalam kes ini, kedua-dua pihak ada melakukan kesalahan. Murid melanggar peraturan sekolah (menghina …

Read More »

#Bossku Hendak Selesai Hutang Namun Bajet Defisit?

PM ke-7 kata dia nak selesaikan hutang negara sebelum melepaskan jawatan kepada PM ke-8. Tapi saya tengok hutang terus negara telah naik RM100 bilion di bawah PH. Bukan itu sahaja. Saya baca rancangan Kemneterian Kewangan kerajaan PH adalah untuk meneruskan bajet defisit setiap tahun termasuk untuk tahun 2022. Bajet defisit bermaksud perbelanjaan kerajaan adalah lebih tinggi berbanding hasil. Ini bermakna …

Read More »

Tangani ekonomi, bukan ‘bertikam’ sesama sendiri

5 Mac 2019 – Khazanah Rugi RM6.271 bilion, pertama kali sejak 2005 20 April 2019 – FTSE Russell bakal keluarkan Malaysia dari indeks Bon Dunia 21 Jun 2019 – Moody’s Investor Services umum penurunan Penarafan Kredit Petronas Berita gembira apa lagi yang boleh rakyat harapkan daripada ekonomi Negara? 1. Hampir saja setiap bulan kita dihidangkan dengan berita suram tentang ekonomi …

Read More »

Tidak wajar guna kepala surat kementerian untuk ‘urusan selekeh’

KUALA LUMPUR 25 Jun – Menggunakan kepala surat kerajaan atau kementerian untuk ‘urusan-urusan yang selekeh’ adalah sangat tidak profesional. Justeru, Mufti Perlis Datuk Dr. Mohd Asri Zainul Abidin mencadangkan agar menteri atau pegawai menteri yang tidak cukup pengalaman mengenai urustadbir untuk menjalani kursus. Menurut beliau, kursus berkenaan penting agar mereka tidak bertindak secara tidak profesional. Dr. Mohd Asri dalam satu …

Read More »

Pembodohan Pentadbiran Negara

Pembodohan Pentadbiran Negara 1. Menteri Pertahanan buat temu janji jumpa PM Malaysia di London. 2. Menteri Pertahanan tidak ada nombor telefon pegawai PM Malaysia sehingga terpaksa buat kenyataan akhbar untuk memaklumkan kepada PM punca kegagalan hadir dalam temu janji. 3. Pejabat Menteri Pertahanan memberi ingatan kepada MAS agar tidak mengulanginya. Dia ingat penerbangan ini boleh tunda sesuka hati. Apa benda …

Read More »

#Bossku Saman Sivil untuk LucutHak Harta UMNO

1. Mereka sita barang-barang dari rumah saya satu tahun dahulu. Setelah satu tahun menyiasat mereka tak dapat buktikan barang sitaan itu adalah dari 1MDB. Tempoh 1 tahun untuk sitaan di bawah undang-undang sudah tamat. Tapi mereka tak mahu kembalikan dan tak dapat mendakwa kes jenayah tentang barang-barang ini. Kalau dikembalikan maka nama Najib tentang barang-barang ini akan dibersihkan. Oleh itu, …

Read More »

UMNO perakukan kerjasama sewaktu Perhimpunan Agung

KUALA LUMPUR – UMNO akan memperaku dan memuktamadkan kerjasama politik parti itu dengan Pas pada Perhimpunan Agung UMNO pada hujung tahun ini. Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Mahdzir Khalid berkata, komitmen kerjasama politik tersebut yang diputuskan oleh Pas menerusi Muktamar Tahunan parti itu baru-baru ini sangat dihargai dan UMNO juga akan mengambil langkah serupa. “Pas telah memuktamadkan kerjasama dengan UMNO …

Read More »

Zuraida jangan emosi, ikut ‘kepala sendiri’

Naib Presiden PKR, Zuraida Kamaruddin perlu menunjukkan disiplin yang baik dan tidak terlalu mengikut emosi serta ‘kepala sendiri’ berhubung isu video intim yang dikaitkan dengan parti itu.  Setiausaha Angkatan Muda Keadilan (AMK), Ahmad Syukri Che Ab. Razab berkata, sebagai pemimpin senior, Zuraida sepatutnya arif mengenai tatacara PKR mengurus setiap tindakan dan keputusan. Katanya, PKR akan sentiasa berdiri dan berlandaskan prinsip …

Read More »

#Bossku Sisa Toksik Belum Lupus Sebenarnya

Bulan Mac lalu, kerajaan PH telah sahkan pencemaran toksik di Sungai Kim Kim telah dibersihkan sepenuhya. Disahkan selamat, mereka kata. Hari ini pula, Menteri PH kata sisa toksik di Sg Kim Kim sebenarnya belum lupus sepenuhnya. Kalau macam ini, bagaimana rakyat nak percaya kerajaan? Beberapa hari ini, 7 buah sekolah telah diarahkan tutup sementara dan berpuluh murid-murid pula dihantar untuk …

Read More »
Loading...